ROXY KLASSIK SHOWROOM
JORISVEJ 13
2300 KØBENHAVN S

(+45) 33 33 90 60
ROXY KLASSIK BUTIK
GODTHÅBSVEJ 20
2000 FREDERIKSBERG


Frits Henningsen  1889 – 1965


Frits Henningsen blev færdig som møbelsnedker i 1911. Han stod i lære hos den dygtige mester I.P. Mørck. Han fulgte undervisning på Teknisk Skole og han var elev på den tidlige Kunsthåndværkerskole.

Han tog som det var skik og brug `på valsen´ og arbejdede i Tyskland, Frankrig og England før han i 1915 etablerede sig som selvstændig og fik forretning på Nikolai Plads i København.

Han blev medlem af Københavns Snedkerlaug og deltog i deres berømte udstillinger frem til 1937.

Snedkermester Frits Henningsen var en møbelsnedker med en fremragende kvalitetssans og en meget sprudlende og markant personlighed. Han var i sin samtid højt respekteret af både kunder og kolleger. Det var kvaliteten af håndværket, han anså som det vigtigste, og det var her, hans fokus lå, når han udviklede nye møbler.

Han var kendt som en kompromisløs formgiver og i modsætning til andre snedkermestre formgav han altid selv sine møbler.

Indflydelsen fra den franske empirestil, rokokoen og det 17. århundredes engelske møbler er tydelig i mange af hans møbler og var her på linie med Kaare Klint og Ole Wanscher, som også tog udgangspunkt i tidligere stilepoker.. Dog er hovedværkerne de mere originale, frie og moderne designs.

Snedkermester Frits Henningsen er i dag ikke alment kendt, som mange af de andre formgivere fra samme periode. I de seneste år har der dog været en stigende interesse for hans møbler. Den store øreklapstol betragtes i dag som hans mesterværk og mest personlige og vigtige bidrag til Dansk Møbelkunst.

Designere -> Frits Henningsen

Kategorien er tom